Hoi 👋 mijn naam is Bram Ruiter
en ik help met dingen maken van bewegend beeld.

Hoe ziet dat er dan uit in een minuutje?

In het kort

Ik ben dus Bram, en ik help jou met dingen maken van bewegend beeld. Op zoek naar een eigenzinnige film- of videoproductie? Als trotse autodidact overzie ik het liefst elke fase van een productie: van idee tot afwerking en alles daar tussenin. Natuurlijk zijn regie, concept, camerawerk, kleurbewerking en montage ook los verkrijgbaar. Stuur me nu een mailtje voor een vrijblijvend gesprek!

🍿 Dingen die ik heb gemaakt

Immer Systems

Immer maakt een app om het lezen op een telefoon beter te maken. Sinds 2019 werken ik samen met hen aan een communicatie stijl die altijd in evolutie is. Elke update of commercial proberen we iets nieuws, iets anders, iets geks. Zo worden we steeds een beetje beter in het vertellen van hun verhaal.

Alle illustraties zijn van Tim Hengeveld.

Pick up your phone for something better!

Het idee was om de Immer app tastbaar te maken zodat het op gelijke hoogte zou kunnen staan als een boek. Dus laten we de app zoveel mogelijk op een telefoon zien die wordt bediend en is de wereld aangekleed met gekleurd papier.

Eén van de vele bedrijfsoverzichten

Rustgevende demo van de app

Goede Mannen App promo met Arnon Grunberg

Dit is de Immer app animatie

Gert Snel

Meubelgigant Gert Snel heeft talloze parels in hun assortiment, zowel handgemaakt als ergens in de wereld gevonden. Dat laatste was onze voornaamste inspiratie voor de samenwerking.

Ontdekkingen op het strand

We trokken een grote deur uit China en nog wat andere objecten het strand op en filmden tijdens zonsondergang hoe een professionele danser daar, al ontdekkend, tussen bewoog. Een co-productie met Jan Willem de Graaf.

Vuur & Vlam Produkties

Moderne dans outfit Vuur & Vlam Produkties gelooft dat je over alles kan dansen. Ze maken geëngageerde voorstellingen uit hedendaagse dilemma’s en sociale thema’s. Met hen maakte ik trailers, een documentaire en zelfs een hele film.

Onvoorwaardelijk (trailer)

De patriarch van een gezin verdwijnt langzaam in mist van alzheimer, Onvoorwaardelijk is een 50-minuten durende fictie film gebaseerd op de gelijknamige voorstelling. Let wel, dit is geen registratie van de voorstelling, maar een verfilming van het stuk.

Verder dan gewoon

Verder Dan Gewoon is een korte documentaire waarin het maakproces van Indigo wordt geobserveerd en de choreografen hun dansfilosofie delen.

Born Identity voorstelling trailer

Een expressieve trailer voor een voorstelling over identiteit.

Verzameld werk

Video items, bedrijfsfilms, documentaires en alles daartussen. Hier een korte lijst van werk gemaakt voor verschillende opdrachtgevers.

Wat voor watertype ben jij?

Voor de waterschapsverkiezingen van 2019 maakte ik in opdracht van Waterschap Rijn & IJssel een video waarin twee generaties samenkomen.

Productie: The Post

Univé, groene stroom van leden voor leden

Univé helpt haar leden, zoals agrariërs, door asbestdaken te verwijderen en er zonnepanelen voor terug te plaatsen. Ik maakte daar een promo voor!

Productie: The Post

Over ruimte, een korte documentaire

Ik stelde een aantal studenten en alumni de vraag 'wat is ruimte'. Hun reacties vormden de basis voor een inhoudelijke video ter promotie van de architectuuropleiding op ArtEZ University of the Arts.

Hanzeware crowdfunding trailer

Ontwerper Robert van Middendorp ging aardewerk maken van klei uit allerlei steden in Europa en dus maakte ik een vlotte crowdfunding trailer zodat ie het kon bekostigen.

Contronics, website headers

Voor dry misting ontwikkelaar Contronics (denk: groenafdeling bij de Albert Heijn of de Droomvlucht draak in de Efteling) maakte ik viertal bewegende website headers voor elk van hun processen.

ImpacterLab, aflevering 1

Met Travers Welzijn maakte ik een aantal items waarin we het ImpacterLab project onder de loep namen.

🤝 Dingen waar ik aan heb meegewerkt

FBTO, knokken naar de top

Montage.

Wavin, toekomstbouwers energietransitie

Montage.

VanWonen, ruimte voor innoveren

Idee & script.

Academie voor Theater en Dans Amsterdam, ATD-fonds

Colour grading.